Home » Taxi de Revelion şi inconştienţa doamnei Firea!

sursa foto: wallstreet.ro

Taxi de Revelion şi inconştienţa doamnei Firea!

Am petrecut, am băut, ne-am distrat în noaptea de Revelion. Un revelion la casă, într-o localitate din Ilfov. Primul cuplu, finii, se ridică şi începe să se îmbrace. Era 3 noaptea. “Noi plecăm, e târziu, dar ne-am simţit foarte bine. La mulţi ani tuturor!”. Ei au venit şi primii, aduşi de fratele finului. Dar cu ce să ajungă acasă? “Chemăm un taxi!” Păi cum să chemi un taxi că aplicaţiile nu mai merg. Bine, ele funcţionează, dar taximetriştii au fost ameninţaţi să nu mai preia solicitările. Aşa că ne-am întors în timp cu 10 ani. Închipuţi-vă o petrecere ca în Matrix, pusă pe hold, cu time bullet, pentru că unii voiau să plece dar nu aveau cu ce. Eram 3 oameni sunând la companiile de taxi pentru a prinde vreun om al muncii în noaptea de revelion. E în regulă, te gândeşti că poate nu lucrează la fel de mulţi ca în zilele normale. Sau cine ştie, poate în noaptea de revelion simt că e de lucru şi sunt mai mulţi pe traseu, habar n-am. Ideea e că prin intermediul aplicaţiei puteam sta liniştiţi jos, ne continuam distracţia şi când apărea că “Gabriel Firescu” e pe drum spre locaţie oamenii se puteau ridica să plece.

sursa foto: Mediafax

Dar nu asta mă deranjează la idioţenia cu interzicerea aplicaţiilor. Nici măcar faptul că e interzis UBER-ul, eu nu am folosit niciodată, iar nevastă-mea de vreo 3-4 ori, maxim. Pe mine mă deranjează faptul că nu ştiu cu cine călătoreşte nevastă-mea. Eu am maşină, nu prea mă urc deloc în taxi, dar ei i-am cerut de fiecare dată să-mi trimită şi mie datele celui care prelua solicitarea. Vedeam acolo  “Florinescu Pandelică”, indicativul, compania de taxi, poza individului, tot ce mă interesa. Stăteam liniştit că nu se putea întâmpla nimic. Acum ce a făcut doamna Firea? Mă întoarce în timp ca să stau să o întreb pe nevastă-mea dacă e totul în regulă, dacă taximetristul nu e vreun dubios, dacă are numărul afisat, dacă are poză, toate cele. Nu are rost să-i mai cer poză, că doar nu te urci la om în maşină şi începi să-l fotografiezi. Nici măcar nu poţi să-i pozezi legitimaţia, că iar ar fi aiurea, ar intra el la oareşce bănuieli.  Deci dacă i se termină neveste-mii vreun spectacol seara târziu iar eu sunt la muncă nu am decât să sper că nu nimereşte în maşină cu vreun dubios. Ok, poate unii vor crede că sunt paranoic, dar mai bine să previi şi să preîntâmini ceva decât să rămâi cu grijile pe cap, nu?  Căutaţi pe google şi veţi vedea că sunt câteva incidente regretabile pe această “plajă”.

Aţi vrut să loviţi într-o parte, dar aţi dat dovadă de o inconştienţă maximă, doamna Firea!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One comment

  1. Bucur says:

    Sa aibe si taximetristi acea aplicatie sunt total pro. Oricum mie imi place Uber prin compartie cu galbenele Loganuri…ect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *