Home » Minunată poveste gay într-un serial Disney!

Minunată poveste gay într-un serial Disney!

Știrea zilei vine din America:  “Premieră: Disney Channel introduce o poveste gay într-unul dintre serialele sale”
Eu zic că era timpul. Nu sunt foarte pus la punct, serialul ăsta Andy Mack e difuzat și pe canalul din România? Mă gândesc că ar trebui, că noi arătăm pe zi ce trece că suntem din ce în ce mai dezghețați la minte. Ar fi păcat să ne ocolească o așa poveste.

“Cu o medie de vârstă a telespectatorilor de 10 ani, Andi Mack este cel mai urmărit serial în rândul fetelor şi printre cele mai urmărite, de la lansare, între copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.”
Eu zic că e foarte bine, trăim niște vremuri în care nu putem risca să ajungă niște copii la 15-16 ani fără să înțeleagă cum e cu iubirea adevărată. Nu vedeți, toată țara a râs de cât de neîndemânatice au fost fetele de la Cluj-Napoca la proba de mânuirea bananei. Chiar vreți să ajungă copilul dumneavoastră în situația jenantă în care toți filmează și el nu știe să mănânce o biată fructă?
 
Ideea e că în serialul de care vorbim va fi difuzat vineri un episod în care un adolescent, unul dintre personajele principale, începe să își dea seama că are sentimente față de un alt băiat, cu care e coleg de clasă. Deci totul este despre iubire. Sper să nu văd prin serial pe cineva care încearcă să se opună acestei frumoase povești de dragoste.

Comunicatul companiei explică lucrurile pe înțelesul tuturor,  în caz că mai sunt înapoiați sau oameni care trăiesc în Evul Mediu din 2017: “el să fie potrivit tuturor tipurilor de public şi să transmită un mesaj despre includere şi respect faţă de umanitate” Deci? Ce poate fi mai simplu de atât? E vorba de umanitate, lor le e teamă că fără acest personaj omenirea ar lua-o pe o cale greșită. Trebuie să mulțumim domnilor de la Disney că reușesc să ne deschidă și nouă ochii.
 

Eu îmi aduc aminte când a venit prima oară un tip de la Kappa la noi acasă să ne spună că dacă plătim nu știu ce sumă putem avea până la 40 de canale la tv. Aveam cred că vreo 10 ani, eram fascinat de treaba asta. Veneam de la școală și stăteam cu orele pe Cartoon Network. Băi, și acolo erau Two Stupid Dogs, Dexters Lab sau Tom și Jerry. Mai erau și alea cu Captain Planet, care te învățau că e nasol să arunci gunoiul pe jos.

Bine, probabil din cauză că am avut părinți iresponsabili și mă lăsau atâtea ore cu capul în televizor unele lucruri le înțeleg mai greu. De exemplu, nu înțeleg de ce atunci nu era nimeni gay prin desenele animate. Sau na, nu ne erau prezentate nouă. Că revin la treaba cu banana de la Cluj. Unii susțin că astfel de probe se petreceau și acum 20 de ani la Balul Bobocilor, doar că, fiți atenți explicație, pe atunci nu existau telefoane mobile să filmeze.  Bă, băiatule, au găsit ei explicație rațională :))) Mamă ce urechi rupte erau acum 20 de ani dacă îi venea cuiva ideea asta. Am participat și eu la câteva Baluri și n-am văzut așa ceva, dar dacă ei spun trebuie să îi credem.

Mai spun băieții de la Walt Disney că ei prezintă  „poveşti care reflectă acceptarea şi tolerarea şi celebrează diferenţele care fac personajele noastre minunate în felul lor unic”. Mie imi plac cuvintele lor, sunt minunate, aceleași pe care le auzi și pe la noi din gura celor care propăvăduiesc iubirea indiferent de sex.

Deci ideea e că vin vremuri frumoase. Rămâneți pe aproape. De fapt, oricum nu aveți unde să fugiți…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *