Home » Opriţi liberele de sărbători, vor oamenii să coboare!

Opriţi liberele de sărbători, vor oamenii să coboare!

In această sărbătoare foarte importantă pentru credincioşi, stăteam eu aşa şi mă gândeam. Cred că am soluţia ca toată lumea să fie împăcată. Sunt mulţi nemulţumiţi că o parte din banii lor se duc către cultele din România. Poate pe bună dreptate, atâta timp cât asta nu le foloseşte la nimic. Alţii însă sunt de acord cu acest lucru. Ca să fie toată lumea mulţumită cred că e foarte simplu. La primele alegeri sau la primul referendum să punem şi întrebarea “sunteti de acord ca acei 2-3 lei pe lună din salariul tău să mai meargă la TOATE cultele?”. Nu facem sondaj separat ca să nu cheltuim bani aiurea doar pentru o întrebare. Şi apoi vedem care cum stă.

Toţi progresiştii neamului susţin că suntem stat laic. Păi dacă suntem stat laic hai să găsim alte zile libere în calendar. Sau să găsim date libere pentru cei de alte religii sau atei. Fiecare să fie liber când îi spune conştiinţa şi convingerea. Dar ce facem cu ateii? Ăştia munceasc întruna dacă nu cred în nimic? :)) Pai muncesc, dar rămân cu o grămadă bani în buzunar. 3 lei pe lună înmulţit cu 12 luni…hmmm, e ceva.

Klaus Iohannis a jurat pe Biblie că va face tot ce-i stă în putinţă pentru bunăstarea neamului românesc. Iohannis care nu e ortodox. Iarăşi am pierdut laicitatea pe drum? :))

Partea mişto e că noi ne raportăm tot timpul la statele civilizate, când vine vorba de noul curent. Ne plac mult filmele americane tuturor. Ce fac oamenii acolo când ajung în tribunal? Jură că n-au furat raţa pe Biblie. Aici nu îi mai copiem?

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
16 aprilie 2017 (duminică), 17 aprilie (luni) — Paștele
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie – Ziua Copilului
4 iunie, 5 iunie — Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Acestea sunt zilele libere pe anul 2017. La o numărare aşa rapidă, din 14 zile libere, 8 au legătura cu religia. Şi astea 8 se mai şi lipesc uneori cu câte o duminică sau o sâmbătă. Deci ce facem nene? Cum vine asta? Vrem să stăm cu burta la soare în Vama Veche de Adormirea Maicii Domnului, dar când ne trage de mânecă statul pentru 2 lei pentru culte spunem “du-te de aici, n-am!”?

Deci în concluzie, ăştia care acceptă să dea bani către biserică să meargă la mare, la munte, să stea cu familia sau să facă ce vor ei, iar ceilalţi să rămână cu aceşti 2-3 lei în buzunar dar să muncească normal în zilele libere date în baza sărbătorilor creştine. Mi se pare foarte echitabil şi fair. Nu poţi să le iei chiar aşa banii din buzunar oamenilor, chiar mi se pare un abuz.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 comments

 1. Daiana says:

  Articolul d-voastra este scris doar pentru ca sunteti impotriva celor care aleg sa doneze acei 2-3% altei cauze in afara de cea bisericeasca? Mie-mi pare o mentalitate copilareasca si uracioasa. Argumente contra:
  1. Acesti 2-3% ii poti dona oricarei cauze doresti, nu sunt “special” pentru biserica si sunt sigura ca sunt asociatii care ajuta oamenii strazii, copii orfani sau ajuta familii fara venit care au buget mai mic de donatii si sponsorizari decat are biserica.
  2. Daca vrei sa ajuti altceva decat biserica nu inteleg cum iti anuleaza aceasta decizie faptul ca apartii acestei religii si nu beneficiezi de zilele libere crestinesti? Daca nu credem sau nu alegem ca tine, decizi tu ca noi nu suntem oameni buni sau ca nu ar trebui sa avem aceste zile libere si noi? Pentru un crestin care urla in numele bisericii instigi la ura si la suprimarea unor drepturi la care au si restul beneficii doar pentru ca nu iti convine tie. Parca trebuia sa inspiri altora iertare, iubire fata de aproape si credinta. Daca arati cu degetul macar fa asta cu argumente temeinice, nu pe motiv ca nu-ti convine tie alegerea unora care oricum nu era legata de biserica.

  • Paul Andrei says:

   Eu nu trebuie sa inspir deloc la iertare si iubire de aproape. Fiecare face ce vrea, asta e un blog de pareri personale. Dar discutia pe care am pornit-o nu se refera deloc la ce 2-3% pe care alegi sa-i donezi altor cauze. Ca si eu donez 2% catre copiii care sufera de autism. E vorba de banii de la buget care merg catre cultele religioase. Bani de la buget care se strang prin taxe si impozite de la toti. Nu ati inteles ideea si de aceea incerc sa va explic. Multi striga in gura mare ca nu vor ca banii lor sa mearga catre Biserica Ortodoxa, omitand, unii din rea-intentia, altii din prostie, ca banii aceia merg catre toata cultele religioase. Normal ca cei mai multi merg catre BOR pentru ca ea are cei mai multi adepti. Deci eu ma adresam acestora care se plang ca din banii lor, adica 2-3 lei, nu 2-3%, merg catre biserica, dar ieri au stat cu burta la soare fara sa stie ca au primit liber in baza unei sarbatori religioase ortodoxe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *