Home » Bătaia e ruptă din şcoală!

sursa foto: adevarul.ro

Bătaia e ruptă din şcoală!

Nu am văzut filmuletul dar înțeleg că s-au mai bătut nişte elevi printr-o clasă. Evident nu a ştiut nimeni până ce un tâmpit nu l-a urcat pe facebook. Şi de aici mare anchetă în şcoală şi placa cu “bătăuşii care vor avea nota scăzută la purtare”. Am avut şi eu de atâtea ori nota scăzută la purtare. O dată țin minte că mi-a fost scăzută pentru ca nu am adus şi eu ca toată lumea un ghiveci de flori la clasă. Altă dată am avut-o pentru că m-a pârât la dirigintă colegul de bancă că nu poate să fie atent la ore că îl fac să râdă. Şi tot aşa. Şi ce? Mă durea undeva că am nota scăzută, ba din contră, în capul meu eram smecher. Aşa şi ăştia acum probabil.

Eu dacă aş decide aş face exact invers. Nu le-aş scădea niciun punct bătăuşilor. Dar tuturor celor care au fost în clasă şi nu au intervenit, tuturor celor care au filmat, tuturor celor care au auzit că e scandal şi au mers mai departe, tuturor celor care se aud încurajându-i pe bătăuşi. Ăstia sunt vinovaţi pentru bătaie. De asta nimeni nu intervine în tramvai când ti-e furat portofelul. De unde să învețe copilul spiritul civic? Responsabilitatea se învaţă de mic. Că tot se plânge toată lumea că e programa încărcată. Vinovaţii principali sunt cei care fac anchetele, cei care decid sancţiunile şi cei care fac legile care acţionează în astfel de cazuri.

sursa foto: banatenii.ro

La mine încă din şcoala primară se dădeau nişte bătăi în pauze încât trebuia să fie exmatriculată jumătate dintre băieţi. O singură dată m-am bătut şi eu, parte în parte cu un coleg. Dar am făcut-o ca băieţii deştepţi, după ore, fără să fim în incinta şcolii etc. Adică şi la bătăile astea îţi trebuie un pic de cap. Că d-aia Mayweather e cel mai mare campion în box, că adversarii obosesc că nu pot să-l atingă, nu că e el cel mai mare bătăuş. El începe să care pumni după repriza a 4-a încolo.

Dacă daţi un search pe google după expresia “bataie scoala” o să vedeţi că vă apar numai din ultima săptămână câteva cazuri din România. Situaţia nu e deloc roz, sunt incidente foarte dese în sistemul nostru de învăţământ. Iar directorii de şcoli, când au de a face cu un astfel de caz, încearcă să ascundă gunoiul cât mai repede sub preş.

N-am nicio soluţie, niciun sfat, doar o speranţă că la un moment dat cineva se va gândi că poate pentru Grigore care l-a bătut pe Mihai nota la purtare e poate ultima lui grijă!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *