Home » Trump, Iisus, familie şi discursul de Crăciun

President Donald Trump with first lady Melania Trump waves during the National Christmas Tree lighting ceremony at the Ellipse near the White House in Washington, Thursday, Dec. 5, 2019. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Trump, Iisus, familie şi discursul de Crăciun

Melania şi Donald Trump au aprins instalaţia de luminiţe de pe pomul de Crăciun din Washington, o tradiţie la americani. Încă din 1923 preşedintele Americii aprinde bradul şi dă onorific startul sărbătorilor de iarnă. Din 1954, aproape toţi preşedinţii au ţinut şi un discurs cu această ocazie. Obiceiul a fost păstrat chiar şi în 1941, la numai o zi după atacul japonezilor de la Pearl Harbour, eveniment care a însemnat intrarea Statelor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.

Trump a vorbit alaltăieri cu această ocazie. Un discurs din care ne putem da seama de ce o mare parte a lumii nu îl înghite.

“În 1923, preşedintele Calvin Coolidge a aprins pentru prima oară bradul naţional de Crăciun. În aceeaşi noapte, comunitatea afro-americană a ţinut o slujbă pe aceste terenuri. Monumentul Washington a fost iluminat cu o frumoasă cruce, ca o amintire puternică despre ceea ce înseamnă Crăciunul.

În urmă cu mai bine de 2000 de ani, o stea strălucitoare a călătorit spre Est. Magii au călătorit de foarte departe şi au găsit familia sfântă în Betleem. Şi aşa cum ne spune Biblia, magii au văzut copilul în braţele Mariei, s-au aşezat şi au început să-l preamărească.

Creştinii aduc mulţumiri fiului Domnului care a coborât de la cer pentru a salva umanitatea. Iisus Hristos ne inspiră pe toţi să ne iubim unii pe alţii cu inimile pline de generozitate.

Iar de Crăciun ne amintim de acest adevăr etern: fiecare persoană e iubită de fiul lui Dumnezeu.

Ca o mare naţiune, aducem laudă bucuriei din sânul familiei, binecuvântările libertăţii şi miracolului de Crăciun.

În numele Melaniei şi a întregii noastre familii, vă urăm un Crăciun Fericit şi fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi! Vă mulţumim!”

Deci Trump vorbeşte de Iisus, creştinism, familie, tradiţie, iubire, Dumnezeu, lucruri care încep să-i deranjeze foarte tare pe unii. Recunosc că în momentul alegerii lui eram circumspect, însă acum ne putem explica de ce 63 de milioane de americani au considerat că e omul potrivit să-i conducă. Cred că ei ştiau mai bine totuşi că nebunul nu e chiar nebun, aşa cum era prezentat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *